+46 19 303 858
johan.kask@oru.se

Studentkraft – En experimentverkstad för nya affärsmodeller ser snart dagens ljus

Som en viktig del i NGEU-projektet startas under försommaren ett nytt bolag. Arbetsnamnet är Studentkraft.

– Studentkraft blir en viktig plattform för att kunna testa nya affärsmodeller i praktiken. Här får våra studenter chansen att utveckla och testa innovativa sätt att närma sig marknaden, med fokus på framförallt unga elkonsumenter, säger forskaren Per Carlborg, Örebro universitet.

Studentkraft blir en viktig plattform för att kunna testa nya affärsmodeller i praktiken. Här får våra studenter chansen att utveckla och testa innovativa sätt att närma sig marknaden, med fokus på framförallt unga elkonsumenter

Tanken är att Studentkraft ska rekrytera studenter på Örebro universitet och att de ska få praktiskt tillämpa sina teoretiska kunskaper. Det gäller allt från kommunikation och marknadsföring till att utveckla produkter och erbjudanden.

I takt med att effekten i elnätet ser ut att bli den kritiska faktorn, snarare än tillgången på el, är en tänkbar idé att börja sälja effekt istället för kilowattimmar och att bygga in smart teknik för effektiv effektkontroll. Ett intressant sätt att närma sig marknaden spår NGEUs framtidspanel.