+46 19 303 858
johan.kask@oru.se

Utökat samarbete i nytt påbyggnadsprojekt om prosumenter

Idag har vi fått ett mycket glädjande besked: Att vi fått ett nytt anslag beviljat från KK-stiftelsen. Den här gången handlar det om att vi får loss resurser till att rekrytera en internationellt erfaren forskare till Örebro universitet med uppgift att under fyra års tid (2019-2023) bygga upp kompetens kring fenomenet “prosumenter”, dvs konsumenter som aktivt är involverade i att producera varor och tjänster.

Forskaren kommer arbeta som en del i NGEU-projektet tillsammans med våra partnerföretag men får ett särskilt ansvar att bygga upp kunskap om frågor som rör kundernas perspektiv och varför vissa kunder väljer att bli aktiva prosumenter som är med och producerar egen el. 

Tidsplanen är att ha vår nya kollega på plats till september 2019 och rekryteringsprocessen drar igång så snart vi har fått alla avtal på plats. 

— Det här är ett viktigt steg för vår forskning och vårt miljöbyggande. Nu blir vi mer kompletta. Kompetens om aktiva prosumenter, vad som driver deras val, och hur företag kan bygga hållbara nya affärsmodeller som är anpassade för prosumenter har vi saknat.

Johan Kask, Örebro universitet, projektledare för NGEU.